Posts

Güvenlik Soruşturması-Arşiv Araştırması Neden Olumsuz Gelir?-Neye Bakılır? MG HUKUK BÜROSU

Bu aşamada belirtmek isterim ki aile etkisi yeni kanun ile kanunda yer edinmemektedir. Bu gibi hallerde derhal dava yoluna gidilmesi gerekmektedir. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi bağımlılıkla mücadelede örnek bir motivasyon çalışmasına imza attı. Yeşilay Batman Şube Başkan Yardımcısı Aydın Tapkan, alkol, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılıklarına karşı gençleri ve ebeveynleri uyardı…. Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele verdiği yeni bir projeyi hayata geçirdi. Güvenlik soruşturmasından geçebilmek için bu linkteki makalede yer alan altın tavsiyelere hayat boyu kulak verin sevgili okurlar. Yukarıda sohbet havası eşliğinde yazdığım başlıca güvenlik soruşturması-arşiv araştırması red sebepleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Zira ahlak gibi sınırları belirsiz kavramlar işin içinde olduğu için hiç ummadığımız sebepler her daim türeyecektir.

  • 35 ilde aynı anda başlayacak tur için binlerce bisikletl…
  • Yeşilay’ın Türkiye genelinde ilk ve ortaokullarda yaygınlaştırdığı Benim Kulübüm Yeşilay projesi, Yozgat’taki okullarda uygulanmaya başladı….
  • Eğer ki yargılama devam ederken kirlilik konusu yapının yıkılması ve eski hale getirilmesi söz konusu olursa bu durumda düşme kararı verilir.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla M… Yeşilay Şanlıurfa Şubesi iftar geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Karaköprü Belediyesi’nin de destek verdiği iftar yemeğine STK temsilcileri ve bağı… Sırada oldugu raporu değerlendiren Ömer Evsen, bu bağımlılıktan arınmamız gerektiğinin altını çizdi…. Genç Yeşilaycılar tüm yıl boyunca yaptıkları çalışmaların yorgunluğunu üzerlerinden atmak için keyifli bir etkinliğe daha imza attı…. Dr. Kemal Tekden, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti..\. Sanal spor bahisleriyle spor heyecanını her an yaşa. bahsegel\..

Bağımlılıkla mücadelesini her geçen gün yeni projelerle güçlendiren Yeşilay, teknoloji çağında eğitimlerini masa başına taşıyor. Yeşilay Diyarbakır Şubesi tarafından “Bağımlılıklardan uzak bir hayata kulaç atıyorum” projesi kapsamında yapılan futbol turnuvası sona erdi…. Yeşilay Diyarbakır Şubesi “Bağımlılıklardan Uzak Bir Hayata Kulaç Atıyorum” projesi kapsamında çocuklarla bir sinema etkinliği gerçekleştirdi…. Yeşilay, hayata geçirdiği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında uygulayıcı eğitimlerine devam ediyor…. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Yeşilay’ın desteğiyle “Sokaktan Sahaya” projesi kapsamında gençler kötü alışkanlıklardan korunacak….

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ev sahipliğinde, Dünya Sağlık Örgütü uzmanları 2-4 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da bir araya geldi. Uluslararası Yeşilay Kapasite Geliştirme Programı, 3-6 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi…. Yeşilay’ın bağımlılıklar alanında çalışma yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için açmış olduğu burs başvuruları sonuçları açıklandı…. “Pandemi sonrasında okul fobisi ve teknoloji bağımlılığı ebeveynlerin gündeminde yer almalı”… “Uyuşturucu bağımlılığına karşı küresel strateji ve iş birliğiyle ulusal mücadele şart”… Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeşilay Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgi aldı… Yeşilay, ilkini 2020 yılında gerçekleştirdiği Genç Savunuculuk Forumu’nu ve gençlere yönelik çalışmalarını Birleşmiş Milletler’e anlattı… 64’üncü CND oturumunda deneyimlerini paylaşacak olan Yeşilay, bağımlılıklarla mücadeleye küresel düzeyde sağladığı katkıyı daha da güçlendirecek…. Yeşilay’ın geliştirdiği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı, eğitimlerin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için geliştirildi … Alkol, Uyuşturucu Madde ve Bağımlılık Yapıcı Davranışlar Forumu Haziran 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşti…

Yapılan son araştırmalara göre, dünyada ve Türkiye’de erkekler sigara içme alışkanlıklarından vazgeçerken kadın içicilerin sayısı sürekli artıyor. Herhangi bir maddeye bağımlı hale gelmeyi önlemek için daha çocukluk döneminde ailelerin bilinçli bir şekilde çocuklara eğitim vermesi gerekiyor. Obezite hastalarının, tedavi sonrası psikolojik olarak alkol, sigara ve kumar gibi arayışlara yöneldiği ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşilay Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek sürdürülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı…. Sigara içenleri bekleyen ölümcül hastalık KOAH ile mücadelede en önemli ve ilk adım sigarayı bırakmak… Çocuklara verilecek iyi bir eğitim, onları herhangi bir maddeye bağımlı hale gelmekten koruyabilir. Uzmanlar, “Bağımlılık, çocukluk döneminde bilmeme… Yeşilay Haftası’nda tüm Türkiye sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin 27 ilinde düzenlenen bisiklet etkinliklerin… Yeşilay Haftası kapsamında Şahinkaya Eğitim Kurumları öğrencileri Yeşilay Bursa Şubesi’ni ziyaret etti…. Bu yıl Yeşilay Haftası, Türkiye genelinde Yeşilay şubelerinin etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı….

Aile içinde gergin ve çatışmalı bir ortamın varlığı çocukların bağımlılıklara kaymasında önemli bir etken. Bağımlılıklarla mücadelede ülkemizde ve dünyada etkin faaliyetler yürüten Yeşilay, yeni ve çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, 97. Kuruluş yılını İstanbul Kadıköy Meydanı’nda 5 Mart’ta düzenlediği özel bir etkinlikle … Yeşilay Türkiye’nin dört bir yanındaki şubeleri için hizmet içi eğitim programı düzenliyor. Bölge bölge yapılan eğitim programlarının Konya ve Samsun…

Bu yıl 11’inci kez düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması başvuruları 31 Mart’a kadar devam ediyor…. Yeşilay’ın bu yıl 11’incisini düzenlediği SNSG Yetenek Yarışması’nın başvuruları pandemi koşulları nedeniyle 30 Nisan’a uzatıldı… Yeşilay bağımlılıkların tedavisinde ve ceza hukukunda uzman isimlerin katılımıyla “Ceza Hukuku ve Bağımlılık Açısından Kumar” konulu panel düzenledi… Türkiye’de ölümlerin yüzde 27’si tütün(sigara) kullanımına bağlı nedenlerle meydana geliyor… Yeşilay’ın bu yıl 5’inci kez düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nın kazananları düzenlene ödül töreninde açıklandı… Olimpiyat madalyaları bağımlılıktan uzak sağlıklı yaşama ilham verecek… Yeşilay’ın 2021 yılında layık görüldüğü Türkiye’nin En İyi İş Yeri Ödülü “Kincentric Best Employer”ın ödül töreni gerçekleşti… Yeşilay’ın bu yıl 6’ncı kez düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması için başvurular başladı… Yeşilay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Yeşilcanlar Çocuk Korosu ile sağlıklı nesiller için çağrı yaptı… Yeşilay, bağımlılık türleri ile ilgili tez çalışması yapacak öğrencileri desteklemeye devam ediyor… Yeşilay, Fransa’da ve Belçika’da yaşayan Türk toplumuna yönelik “Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi ve YEDAM Tanıtımı” programı gerçekleştirdi… Türkiye’nin her yerinden genç kadın gönüllülerin bir araya geldiği kamp Temmuz tarihlerinde gerçekleşti.

|